Skrivet av: Kattis | juli 10, 2010

Jag skall renovera ett dockskåp

I något skede av mitt liv kom jag på att jag har ett gammalt Lundby dockskåp på vinden i mitt barndomshem. Det stackars dockskåpet har fått gå igenom ett och annat genom sin levnadstid, inklusive min ”smurf”-period. Således var det en ganska sorlig syn som mötte mig på vinden då jag hämtade dito sist jag besökte Åland. Lundby har för visso prissatt sina produkter på samma sätt som printerproducenter. Det vill säga, köp skåpet (printern) billigt men alla möbler och tillbehör (färgpatroner) till överpris. Även om jag förmodligen skulle komma billigare undan om jag skulle köpa ett helt nytt skåp så vill jag inte stöda den här formen av marknadsföring om jag kan undvika det. Därför har jag alltså beslutat mig för att ta itu med det hela från tak till grund. 

Jag började med att uppsöka en hobbyaffär (Sinelli) varifrån jag hittade tapeter och färg. Och helt av en slump hittade jag fantastiskt material till golv på Lidl. Sedan började jag surfa på nätet. Jag fann en hel del fina sidor där jag hittade basmaterial till själva fasaden De flesta webbplatserna presenterar produkter till dockskåp som är i en skala större än Lundbys. Till sist hittade jag en alldeles fantastisk webbplats i Sverige www.dockhus.dinstudio.se. Där finns ALLT!!! Jag beställde en del från denna webbplats och fick också jätte fin service. Rekommenderar varmt, faktiskt!! Jag kommer helt säkert att återkomma till denna webbplats.

En sak som jag  alltid har  irriterat mig över, gällande mitt dockåp, är det släta röda taket – Inte ser ju tak ut så där! Det visste jag redan som barn, den goda tak-klättrare jag var. Så just nu är jag på jakt efter något material som skulle kunna användas som taktegel. Helst svart – men rött funkar också.  Ideas anyone???

Bilden bifogat denna blogg är ett docksåp från Lundby. Mallen är visserligen den samma som jag har men helt klart av en MYCKET senare årgång. Dessutom har jag en extra våning som får symbolisera källaren och gillestugan.  Således är bilden inte särskillt återspeglande av verkligheten men jag lovar att lägga in nya, verklighetsförankrade, bilder efter hand då renoveringsprojektet drar igång. Både före, emellan, efter och klart 🙂

Blogg-U-Later

Annons

Svar

  1. http://www.dockhus.se/ har tegeltak, 350x275mm, vet inte om det kan fungera?

    artikelnr 4420 om jag förstår det rätt.. finns under dockhusmateral, sen under byggmaterial,
    golv, tal, trappor & fasad. Letar dockskåpsmöbler och inspiration till att renovera blocket fyndet till dottern.

    • Hej! och tusen tack för tipset. Det var precis vad jag letade efter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: